26 de nov. 2011

Indult

INDULT
(Opinió)









El Diccionari de la Llengua Catalana del IEC, en la entrada fill, accepció 7, diu que fill de puta és una persona menyspreable. Em sembla molt bé que, com a definició de l’expressió, no faci cap referència ofensiva a la mare del subjecte.
Aclarit això (i deixant clar que amb la explicació anterior deixo sense màcula l’honor de la seva mare) vull dir que per a mi, el senyor José Luis Rodríguez Zapatero és un autèntic fill de puta.
Ara algú em podrà dir que a bona hora m’adono del que per a altres era evident, i sí, ho confesso; és veritat que he tardat, però és que fins ara només em semblava un incompetent, un ximple, un mentider... una merda de dirigent, fins i tot un cagadubtes i un cap de cony, però avui he llegit a la premsa el que ha sigut la gota que ha fet vessar el vas (o almenys el meu vas).
“El govern de ZP en funcions indulta Alfredo Sáenz”. “El conseller delegat del Banco Santander s’ha salvat de la presó per un delicte d’acusació falsa gràcies a un indult de Zapatero, un gest del president espanyol que costa d’entendre”. Diari ARA, pàgines 22, 03 i portada.
I em pregunto: és normal que a les escorrialles d’un govern agònic, que ha portat el país a la ruïna, que no ha fet res del que s’havia de fer, una de les seves últimes decisions hagi estat indultar a un condemnat per la més alta instància judicial? No hauria sigut millor rentar-se les mans (que ja tenia prou brutes) com va fer Ponci Pilats?
Més preguntes: perquè l’han indultat? (m’agradaria que els que em llegeixin notin el plural, perquè l’indult es dóna al consell de ministres i en aquesta reunió hi ha més gent que el titella d’en Zapatero). Quina mena de favors deuen a la banca els socialistes? perquè no hauríem d’oblidar que aquest pobre condemnat que acaben d’indultar treballava per a la banca, per un dels bancs més importants del món. És que tenen un cor que no els cap al pit? O la cara com el ciment?
No sé, alguna cosa deuen tenir que no acabo de comprendre (em refereixo al senyor José Luis i als seus companys, alguns dels quals es postulen com a renovadors del PSOE i, com a partit amb voluntat de govern, del país).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada