26 de febr. 2012

Però... que s'ha begut l'enteniment?

PERÒ... QUE S'HA BEGUT L'ENTENIMENT?
(Opinió)





Que s’ha tornat boig, Sr. Mas? Miro la premsa, la seva fotografia mentre s’explica, em fixo en la seva cara i em sembla el de sempre: formal, pentinat i entenimentat, però quan llegeixo el que diu, torno a mirar la foto buscant indicis de alienació, no sé, un gest tort a la boca, uns ulls esbiaixats... fins i tot un embut al cap... però jo el veig normal.
Aleshores a que ve aquest interès per Eurovegas? Ara a Catalunya ens hem de dedicar al turisme de terragada, al joc, al puterio i altres coses pitjors que ens portarà aquest invent del senyor Adelson? No ens havíem de dedicar a la investigació, a la tecnologia punta, mèdica i biològica... en definitiva, invertir en negocis nets i d’alt valor afegit?
Perquè, escolti, això del joc de net no en té res. Potser sí que passaran l’escombra de matinada per recollir les llaunes buides, els vidres trencats, les vomitades dels il·lustres turistes i els condons usats per les meuques de trenta-cinc euros la xarrupada, però això no en té res de net.
Vol un consell? Deixi que aquesta cosa se l’emporti la Sra. Esperancita cap a l’altiplà. Allà ja tenen experiència en macro-coses d’aquestes. És més, podrien aprofitar allò que el Sr. Pocero va començar a Seseña i que encara està a mig fer. Fins i tot, canviant els caps de les escultures dels pares de l’il·lustre constructor, les podrien convertir en el matrimoni Adelson, i li juro que farien patxoca, potser també farien riure una miqueta, però farien la seva ufanor.
Miri Sr. Mas, vagi en compte que hi ha una passa molt punyetera; prengui’s un ibuprofeno, que és allò que ara ho cura tot, i quan li hagi baixat la febre, torni’s a posar a governar i oblidis de tonteries i miracles. Faci cas al Guardiola, llevi’s d’hora i penqui de valent en coses que valgui’n la pena, que de fora no vindran a arreglar-nos res. En això els catalans tenim una llarga experiència; la majoria de vegades el que han fet es acabar-ho d’espatllar tot, cagum dena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada