17 de març 2012

Cock

COCK
( al Club Capitol)




Cock, en anglès vol dir gall, però si teniu una conversa amb persones del Regne Unit fines i educades val més que eviteu dir aquest mot, ja que també vol dir polla. L’obra que he vist avui a Can Pistoles es diu així en anglès i aquí l’hi ha mantingut el nom.
El John i l’H són dos xicots joves que fa set anys que viuen junts, però ara passen per un mal moment, s’han donat uns dies de reflexió i el John ha marxat del pis que compartien per anar a viure “al sofà” de casa d’un amic. El John, que està molt confús, coneix a D, una noia jove i divorciada, molt atractiva i sexy, i s’embolica amb ella. Però que no era homosexual...? El marro està servit.
L’obra comença un pèl fluixa, amb les discussions dels dos xicots utilitzant un llenguatge excessivament pobre pel meu gust, però a la que apareix la noia, és com si tot agafés empenta, bon ritme i es fes la llum. El cagadubtes del John ja no sap realment si és hetero o homo, mai havia estat amb una dona i ho troba fascinant; descobreix que les dones tenen raconets... fantàstics! i ella, que també té el cap una mica als núvols, troba al xicot tendra i, malgrat que serà una relació conflictiva, el vol.
Es tracta d’una comèdia menor que no ho és tan, especialment per com acaba. Està ben dirigida per la Marta Angelat amb els quatre actors al seu lloc. L’escenografia més que sòbria; quatre pufs fan de tot, res més, i la il·luminació d’interruptor: apago i torno a encendre per indicar que canvio d’escena. Teatre de retallades amb imaginació; no feia falta res més.
La sala 2 del Club Capitol a tres quarts d’entrada i el públic  passant-s’ho bé, ha rigut i ha aplaudit. No hem perdut la nit, i de tan en tant s'agraeixen coses fresques que deixen les neurones tranquil·les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada