15 d’abr. 2012

Impresentable

IMPRESENTABLE
(Opinió)





Hi ha gent que no té consciència, ni decència. Hi ha gent que no sap, o no vol saber, en quin món viu, que passa de tot i es dedica només a disfrutar de la canongia... pagant els altres. Hi ha gent que se’ls en refot que la seva família sigui un mal exemple i si els preocupa una miqueta, és només perquè poden fer trontollar la seva cadira, en aquest cas setial.
Sí, parlo del rei d’Espanya, aquest senyor que és el cap de l’estat, d’un estat que està a punt de ser intervingut, un estat en que el govern acaba de fer retallades de fins un 40% en “cosetes” tan tontes com ensenyament, benestar  o salut i a ell, o al que en diuen la casa del Rey només li han tret un modest 2% per no dir. Ja me l’imagino. Hostia, devia dir, las cosas no estan tan jodidas como decian algunos. Dile a la Sofi que voy a pegar cuatro tiros a Africa.
I així ho va fer, però com que a més d’inconscient deu ser un sapastre, va ensopegar i es trencà un tros de cul o de l’os que hi té a dintre, i apa, a més de la facturassa de l’elefant difunt (això sí, legal) organitza un vol per anar-lo a buscar i fes-lo operar (a la gent normal els costa mesos i mesos de llista d’espera una intervenció de cadera... l’esmentat 40%) i afegeix despesa damunt despesa.
A mi tan me fot si les feres les hi posen borratxes de vodka i mel com l’ós que va “caçar” a Rússia o les mata ell de veritat, tot i que em crec el primer, doncs en aquesta família sembla que quan agafen una arma fan un disbarat (ell ja va pelar un germà l’any 1956 i el seu nét ara s’ha fet la pedicura). A mi el que m’emprenya és la poca sensibilitat d’aquest personatge que en teoria hauria de vetllar pels seu súbdits, una part cada vegada més gran dels quals s’han de buscar el sopar en els contenidors de deixalles.
I la pregunta que em faig és: fins quan haurem d’aguantar els Borbons? La meva àvia sempre ho deia: el que comença malament no funciona mai bé i en la monarquia espanyola en tenim un trist exemple. Per no fer trinxadissa, els pares de la transició es van cagar a les calces i van acceptar el testament de sa excremència (Brossa dixit) el general Franco, i ara tenim el que tenim. Una família d'impresentables al punt més alt de la jerarquia.
I el cap de c..., perdò, del govern, el senyor Rajoy, que com a bon galleg mai saps si puja o baixa l’escala, diu que sí que el rei li va dir que marxava, però que no... que... bueno, això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada