28 de juny 2012

Cartes des de Tahrir

CARTES DES DE TAHRIR
(a La Seca Espai Brossa)





A començaments d’aquesta temporada, al Teatre Lliure, Pau Carrió va coordinar un cicle anomenat Cartes Lliures que es va cloure amb l’espectacle que ara podrem recuperar a La Seca fins el 22 de juliol: Cartes des de Tahrir.
De fet no són cartes en el sentit clàssic sinó tuits, videos i fotografies creuades a la xarxa entre els joves que ja estaven farts de dictadura i corrupció. Tot va explotar amb el suïcidi al estil bonzo del jove venedor de fruita Mohamed Bouazizi a Tunísia i d’allà es va estendre com una taca d’oli pel món àrab. A Egipte es va iniciar amb les concentracions a la plaça Tahrir que finalment van acabar amb la caiguda del dictador Hosni Mubarak, recentment condemnat a cadena perpètua. Des d’aquí li desitjo una llarga vida perquè es podreixi a la presó.
Carrió ha organitzat la dramatúrgia molt hàbilment contant amb quatre actors: Pol López, Albert Prat, Alba Pujol i Mima Riera que relaten a un ritme frenètic els fets, citant els textos curts de missatges de mòbil. Tot és molt ràpid i fins i tot de vegades sembla que s’interrompen en l’ànsia de donar notícies o comunicar sentiments. Una projecció ens ajuda amb imatges dels fets que van passar i els textos que circulaven per la xarxa.
Els actor han estat brillants i tot i estar drets darrera d’uns faristols de lectura han tramés emocions amb gestos i mirades, en fi, el que ha de fer un actor, expressar-se corporalment a més di dir el text. Bona direcció del mateix Pau Carrió.
L’espectacle es fa a la Sala Leopoldo Fregoli de La Seca, un lloc de poc aforament, amb la qual cosa el contacte és molt proper. Jo, de vosaltres, m’espabilaria per no quedar-me sense entrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada