22 de febr. 2013

Cuando te hablen de amor

CUANDO TE HABLEN DE AMOR
(al Teatre de l'Aurora d'Igualada)





          Avui al Teatre de l’Aurora hem gaudit d’una nova sessió del cicle “Contes per a adults a les Golfes”, de la mà de Martha Escudero, mexicana establerta a Catalunya des de fa vint anys.
          Per començar dir que Les Golfes de L’Aurora son un espai magnífic —molts teatres de la capital el voldrien tenir— on fer actuacions del tipus cafè-teatre. Son realment les golfes de l’edifici on en contes de butaques hi ha taules i cadires com si fos un bar. Per acabar-ho d’arrodonir el preu de l’entrada —7€, 5,50€ amb descompte— inclou una beguda. No es pot demanar més!

Cuando te hablen de amor y de ilusiones
Y te ofrezcan un sol y un cielo entero
Si te acuerdas de mi no me menciones
Porque vas a sentir amor del bueno

Y si quieren saber de tu pasado
Es preciso decir una mentira
Di que vienes de allá, de un mundo raro
Que no sabes llorar que no entiendes de amor
Y que nunca has amado

          Així, amb aquest tema de José Alfredo Jiménez comença aquesta funció titulada precisament “Cuando te Hablen de Amor”, i a partir d’aquí la “cuentista” enfila històries i cançons per reflexionar sobre l’amor, amb ironia i humor. Històries adaptades d’autors com Angeles Mastretta, Eduardo Galeano, Laura Esquivel o Norma Román Calvo, dites amb un castellà ple de girs i sonoritats mexicanes que ens han fet caure la bava. Magnífica interpretació, dirigida per ella mateixa i sabia dosificació de moviment i gestos damunt l’escenari. Bravo!
         Una hora agradable en un lloc fantàstic mentre hem pres una copa. Forts aplaudiments i cap a casa tots contents. Coneixeu la sensació de caminar amb la lleugeresa que proporciona l’estar satisfet? Doncs això!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada