18 de febr. 2013

Sr. Duran, putades no

SR. DURAN, PUTADES NO
(Opinió)





En unes declaracions que ha fet a La Vanguardia ha dit “si Mas no es torna a presentar, no descarto res” i jo m’he esfereït tan que m’ha agafat com una cosa i la meva dona m’ha hagut de portar a urgències! Ha anat del canto d’un duro que no m’ingressen.
A veure. No s’adona que ja fa tants anys que s’arrossega com a polític que és com un gra al... un gra enquistat? No li sembla que ja comença a ser hora de deixar lloc a gent més jove, possiblement més ben preparada, que no estiguin contaminats per velles històries, per promeses de dimissió oblidades i altres coses que costen de comprendre? No coneix aquella expressió tan catalana que diu FER NET?
Crec que seria bo pel país que el Sr. Mas intentés acabar la feina que s’ha marcat i una vegada finalitzada la legislatura fes això que a vostè li fa tanta il·lusió: no tornar-se a presentar, però no fotem, vostè tampoc! S’haurien de considerar amortitzats i en un gest que els honoraria aplaudir les cares noves —i netes— que es presentessin. A vostès, la vella guàrdia, els faríem un homenatge, una cosa guapa, ben sentida, emotiva, un acte d’aquells que als butlletins del partit se’n parla. Copa de cava, pica-pica i cap a casa.
Vostè no tenia un ofici abans de dedicar-se a la política? Doncs apa home, brillo, que potser li agradarà la mar tornar a fer d’allò que feia abans (per cert, que era?). Tornar-se a guanyar la vida honradament —que ningú malpensi, és una manera clàssica de dir viure del treball—, arribar a casa a la tarda, fer un petó a la dona i escoltar la pregunta clàssica: com t’ha anat a la feina, xato? En fi, una vida calmada; el cap de setmana tallar la gespa del jardí, retallar la bardissa, espolsar el presseguer...
De veritat que no li faria il·lusió fer tot això en contes de portar aquesta vida atrafegada de polític que va i ve de Santiago de Xile cada dos per tres per no donar explicacions? Doncs a mi me’n faria que n’hi fes, i en conec uns quants que també. És més, li puc assegurar que som una bona colla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada