30 de maig 2013

Creeps

CREEPS
(al Teatre Tantarantana)



Lutz Hübner és un dramaturg alemany que porta escrites més de trenta obres i del que es diu que és un dels més representats al seu país. No sóc qui per confirmar-ho o desmentir-ho perquè no el coneixia, però si haig de jutjar pel que he vist avui només puc pensar dues coses: a) que és més dolent que una puntada a les boles, b) que amb la traducció i l’adaptació l’han destrossat.
L’obra va de tres noies joves que van a un càsting per presentar un programa juvenil de televisió. Elles es pensen que ja han sigut seleccionades, però no, i comença una competència sense pietat per fer-se amb la plaça, però elles no veuen qui els fa el càsting, tot i que és una dona que està present —vestida com si fes el musical Chicago— però que “representa” que allà no hi és. Recorda l’arrencada del Mètode Grönholm —tot i que l’obra és tres anys anterior— però en dolent.
Al cap de poca estona de començar la representació ja no et creus res. El perfil dels personatges està poc perfilat i les seves històries personals són erràtiques, una pila de coses no acaben de lligar... i amb aquest material la cosa no camina, les actuacions són fluixes, una d’elles canta un tema i no aclareixes si canta malament o representa que canta malament. En fi, tot força desastrós.
El Tantarantana amb molt poca gent. Em sap greu, però he perdut la nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada