21 d’oct. 2013

Maleïts Gossos

MALEÏTS GOSSOS
(al Teatreneu)




Jo a Quentin Tarantino el vaig descobrir quan el seu primer llargmetratge Reservoir Dogs va triomfar al Sundance Festival de l’any 92. Després, a partir de Kill Bill va deixar d’interessar-me gradualment. En parlo perquè aquests dies a Barcelona es fa una obra de teatre basada en l'esmentat film.
La història és prou coneguda: a un grup de gàngsters els falla el cop a un majorista de brillants, doncs abans que soni l’alarma la policia ja és allà. Alguns moren en l’assalt i quan la resta es reuneixen al lloc convingut comencen a sospitar que a la banda hi ha un policia infiltrat. La productora El Xiringuito , diu que és una versió lliure, però pràcticament és clavada a la peli; només han canviat alguns acudits del principi i alguna de les cançons més emblemàtiques, com la de l’escena de la tortura del policia en mans del senyor Ros, que és un psicòpata.
La posada en escena és molt bona aprofitant molt bé l’estructura del Teatreneu amb el seu aspecte de magatzem, situant part de les diferents seqüències fora de l’escenari, ara a l’esquerra, ara a la dreta. Il·luminació adequada.
Les actuacions són correctes en general, tot i que n’hi ha alguna —pel meu gust— d’exagerada, però no perquè l’actor que fa de senyor Ros s’hagi desmarxat; està sobreactuada per ordre del director, Xavi Caballero, i accentuada per la seva caracterització, amb una estètica facial tipus A Clockwork Orange de Kubrick. El moment de la tortura és extramadament violent i feridor; valgui com avís per a les ànimes càndides.
El Teatreneu pràcticament ple i els actors han rebut una bona tanda d’aplaudiments, allargada perquè no es limiten a saludar, sinó que fan una mena de xou a manera d’acomiadament, divertit.
P.D. Molt original la petició abans de començar l’obra de que tanquem els telèfons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada