24 de des. 2013

Torquemada

TORQUEMADA
(Opinió)



Cada matí, el primer que faig una vegada llevat és anar a la bústia i agafar el diari. El meu diari és l'ARA i a la pàgina 3 hi ha un apartat titulat arasí/arano on es valora a una persona en positiu i una altra en negatiu per alguna cosa que han fet últimament. Al periòdic d'avui a la foto del sí hi ha la cara d'un home jove, maco, somrient i satisfet que es diu Pedro. La cara que acompanya la foto del no és d'un home gran, malcarat, força repel·lent i amb aspecte d'amargat que es diu Rouco Varela.
El primer és un jugador del Barça i sembla que ahir, a base d'esforç i bones maneres, va remuntar un partit de futbol que anava de mal borràs, fent tres gols i deixant al seu equip a dalt de tot de la lliga. El segon és el president dels bisbes espanyols que tot i haver aconseguit que el govern dels Populars ens hagin fet entrar en el túnel del temps i retrocedir trenta anys amb la llei Gallardón, no està prou content —cagumdena— i ara demana "un òrgan que verifiqui que el supòsit d'avortament és conforme a la llei". Bravo! Felicitats Sr. Bisbe; com a "pastor" cada cop més a prop de les seves ovelles. Ara vol fiscalitzar que no se li escapi ni una sola dona i pugui avortar. Si la desventurada te problemes, que es foti, molt en la línia del PP facció Fabra-que se jodan.
De fet el senyor Rouco —que tothom sap que és molt conservador— ho tindrà fàcil i no haurà d'inventar gran cosa. Si mira cinc-cents trenta-cinc anys enrere, fins el 1478, trobarà la feina mig feta, doncs a instàncies del rei Ferràn (anomenat el catòlic) es posà en marxa el Tribunal del Santo Oficio de la Inquisición, còpia del que va impulsar Innocenci III al 1215. Actualitzant algunes cosetes, poques, allò que en diuen serrells, podrà exercir de Torquemada que també era sacerdot i com ell molt pietós. Potser no era massa caritatiu, però amb això també s'assemblen. I es podrà posar fins el cul de prohibir, anatematitzar, castigar, excomunicar... tot menys somriure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada