22 de febr. 2014

Equilibristes

EQUILIBRISTES
(al Almeria Teatre)



Farrés Brothers i Cia és un grup format per Pep Farrés, Jordi Farrés i Jordi Palet que es dediquen al teatre professional des de fa bastants anys, però no teatre convencional. No és de repertori, ni de text stricto sensu, és un teatre amb molt d'impacte visual, també text i un us molt equilibrat d'útils, andròmines, ninots i qualsevol cosa que se'ls acudeix, i se'ls n'hi acudeixen moltes. Aquesta vegada amb Equilibristes hi han afegit música en directe.
Un home gris rellisca en un pas zebra un dia de pluja i això li provoca una visió que li porta records, des de la infància als moments més feliços amb la seva parella, fins que va passar allò... Els companys —magnífica interacció amb els tres músics— l'ajudaven i intentaven que sortís del pou en que estava immers, però ell s'ha creat un món per sortir del pou en que havia caigut...
No penso explicar res més de la història, però sí dir-vos que és un espectacle màgic, que et deixa embadalit, una mena de faula poètica on tot està mesurat: la posada en escena, la il·luminació, el tempo, els gestos... i la música; de la música se n'ha de parlar apart. En quan a la interpretació, a càrrec de Pep Farrés, s'ha de dir que és molt ajustada al que explica, com si el personatge no fos d'aquest món.
Els músics són un trio d'un nivell altíssim, Pep Massana (violí), Adrià Bonjoch (guitarra) i Pep Coca (contrabaix), components de Els Amants de Lulú, autors també de la banda sonora excepte la peça d'arrencada que és de Kachaturian. A destacar la interacció que mantenen amb l'actor, ja que representa que són els amics que intenten treure'l de la depressió.
Conclusió, un molt bon espectacle que us transportarà com si no toquéssiu de peus a terra, com si fóssiu un equilibrista, i no us penso dir perquè l'obra porta aquest nom. Ho haureu de descobrir vosaltres mateixos anant a l'Almeria Teatre. Us ho recomano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada