9 de març 2014

El Coloquio de los Perros

EL COLOQUIO DE LOS PERROS
(al Teatre Joventut de l'Hospitalet)



Els Joglars van estrenar aquesta obra el 2013 al Teatro Pavón de Madrid. Feia exactament 400 anys que Miguel de Cervantes havia publicat les Novelas Ejemplares, de les quals El Coloquio de los Perros en forma part. Avui penso que si el manc de Lepant hagués intuït que Els Joglars li farien la putada de posar-la en escena com ho han fet, l'hauria cremat.
Albert Boadella, Martina Cabanas i Ramon Fontseré són els responsables de la dramatúrgia, o sigui del potineig que li han fet a l'original, i a fe que l'han deixat ben arreglat.
Pel meu gust l'únic que es salva és la escenografia, molt senzilla, però efectiva i que dona un bon joc, però la resta... la resta és un assassinat. L'obra està infestada de situacions pensades per arrancar el riure fàcil i suat, intercalant diàlegs "originals" amb d'altres de gust molt dubtós, gags gastats... en fi, un despropòsit.
Amb aquesta base les actuacions no poden ser bones de cap manera. El Ramon Fontseré i la Pilar Sáenz mig disfressats, han fet cares, moviments i posturetes per avorrir a la humanitat, i els dos personatges restants han fet us i abús de les màscares  que utilitzen des dels temps heroics dels Joglars. Ha sigut una vergonya. Feia temps que no veia públic sortint a mitja funció. Com diu un amic meu molt teatrero: infumable!
El Teatre Joventut força ple i el públic ha aplaudit, doncs possiblement a algú li haurà agradat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada