18 de set. 2014

Escriba su Nombre Aquí

ESCRIBA SU NOMBRE AQUÍ
(al Teatre Tantarantana)



El teatre Tantarantana ha iniciat la temporada per a adults amb el V Cicle de Companyies en Xarxa, una interessant iniciativa que permet veure espectacles fets a diferents comunitats autònomes espanyoles, aquest any de Galícia, Madrid i València.
Avui ha tocat Escriba Su Nombre Aquí, una producció de Cuartoymitad Teatro i Teatro Defondo, procedents de la Comunitat de Madrid. Amb una posada en escena molt interessant: escenari pelat, uns quants guixos per dibuixar al terra i només mitja dotzena de caixes de fusta d'aquelles de posar taronges que han servit per a tot. María Prado i Fernando de Retes —responsables de la dramatúrgia i la direcció— han bastit un espectacle divertit, curiós i amb un ritme endimoniat.
És una mena de teatre d'històries curtes però relacionades en que es critiquen situacions reals i se'n plantegen d'imaginàries, com el cas dels membres de les Nacions Unides que intenten salvar una llengua a punt de desaparèixer —només la parlen dues persones al món—, però els dos parlants estan renyits... i no es parlen. O el cas del matemàtic que vol canviar la numeració del seu DNI per un que estigui format només per dosos, ja que és l'únic número primer parell. La discussió amb el funcionari és kafkiana.
A mi, en principi, aquest tipus de teatre no és el que m'interessa més, però quan es fa ben fet em passa una cosa. No surto especialment emocionat de la sala, però quan arribo a casa i hi reflexiono i em va creixent l'interès i hi vaig trobant totes les gràcies que a la sala potser m'han relliscat. També vull dir que els cinc actors ho han fet molt bé, destacant el moviment escènic que en molt moments eren coreografies per l'harmonia dels moviments. No en va a l'equip tècnic hi ha una coreògrafa, Rebeca Matellán que ha fet una filigrana.

El Tantarantana estava força ple, i els actors han rebut una bona tanda d'aplaudiments. La llàstima és que aquesta obra només estarà en cartell dos dies, o sigui que demà es farà la última funció, o sigui que si us interessa ja sabeu que us toca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada