2 d’oct. 2014

Amphitrion

AMPHITRION
(al Teatre Gaudí Barcelona)



Titus Maccius Plautus, Plaute en català, va ser un autor de comèdies llatí del segle III a.C. al que se li atribueixen 21 comèdies, dada no massa fiable ja que la seva biografia és una mica confosa. Les seves obres tenen arguments molt simples, habitualment una disputa per diners o per una dona.
És el cas de AMPHITRION, en que Júpiter vol seduir la muller del general Amfitrió —en realitat més que seduir-la se la vol picar— i màgicament agafa l'aspecte del marit, el que fa que Alcmena es pensi que està al llit amb el seu home.
La peculiaritat d'aquesta posada en escena de Producciones Imperdibles és que l'obra està muntada i interpretada com una chirigota carnavalesca, amb els seus cants i recitats típics d'aquesta forma d'expressar-se del sud d'Espanya; la companyia és de Sevilla.
A mi la chirigota no m'ha fet mai gràcia, però val a dir que tampoc n'he vist cap en el seu context. Dit això és lògic comprendre que l'obra no m'ha agradat; l'he trobat mancada de finezza, amb actuacions exagerades, un excés de crits i tonteries. No puc dir que la direcció de José M. Roca hagi estat dolenta; potser per aquest estil de teatre ho ha fet molt bé, així que no ho sé. Només sé que l'espectacle no m'ha agradat. Rectifico: un dels actors s'ha encarregat de donar ritme a l'obra a base de música de percussió i penso que ho ha fet raonablement bé, tot i que de vegades s'ajuntaven els cops de timbal i els crits dels actors, organitzant un batibull considerable.
Nit d'estrena al Gaudí Barcelona amb mitja entrada. Bona part del públic s'ho ha passat rebé a jutjar per les riallades que feien i la tanda d'aplaudiments. Els desitjo que els vagi bé, tot i que les representacions són a una hora una mica intempestiva, les 22:30.Amphitrion

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada