8 de març 2015

Tripula

TRIPULA
(a Ca l'Estruch de Sabadell)



Avui he anat a Sabadell, a ca l'Estruch, una antiga fàbrica tèxtil —un vapor, com en diuen encara alguns— reciclat en centre cultural. He anat a veure Tripula, l'últim espectacle dels Farrés Brothers, genial! Vosaltres no ho heu vist, però m'acabo de posar dret i treure'm, el barret. Sí, sé que costa de creure que vagi per casa amb un barret, però és així.
Tripula és un espectacle que te tots els ingredients per enamorar a grans i petits. Jo no diria que sigui un espectacle infantil, li escau més anomenar-lo "per tots els públics" perquè, la veritat, s'ha de ser molt talòs perquè no t'agradi passar-ho bé com una criatura; si no t'agrada somiar despert, fes-t'ho mirar.
Tripula és un viatge en un globus estàtic. Semblen paraules contradictòries viatjar i estàtic, però això us passa perquè encara no us heu tret la crosta de persona adulta. D'entrada els dos pilots, que es veu que són descendents dels Montgolfier —els germans inventors del globus—, descendents per part de tieta, ens expliquen com serà el viatge i es posen a desplegar el globus. A continuació ens donen les instruccions, ens expliquen el perquè ens hem de descalçar, i una vegada instruïts ens deixen entrar i ens acomoden. A partir d'aquí comença un viatge cap a llocs insospitats com submergir-se al mar dels dubtes o arribar-se a la galàxia d'andròmina. Un viatge en principi plàcid però al final hem sofert algun ensurt, però gràcies a la perícia dels pilots i amb l'ajut d'algun dels nens presents hem pogut retornar sans i estalvis.
Aquest és un espectacle màgic —absolutament dins l'estil Farrés Bros.— que fa que al cap d'un moment et creguis que estàs viatjant per llocs sublims, nous, desconeguts i t'oblidis de que ja tens més de setanta anys. És una creació de Pep Farrés, Jordi Farrés i Jordi Palet, amb direcció del mateix Palet. El globus és responsabilitat de Jordi Enrich, el creador dels iglús de vent, un altre invent d'aquest igualadí al que li surten les idees pels porus.
Acabo dient que si teniu ocasió d'anar a veure Tripula no us la perdeu, i si teniu fills, néts, nebots o veïns petits —els nens no són culpables de tenir pares del PP— no els deixeu a casa. Gaudireu el doble de l'espectacle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada