18 de febr. 2016

La Llista

LA LLISTA
(a l'Espai Lliure del Teatre Lliure)






Jennifer Tremblay és del Quebec, novel·lista, dramaturga  i poetessa pràcticament desconeguda a casa nostra. La Llista és la seva primera obra dramàtica. Allegra Fulton és bàsicament una actriu cinematogràfica que va interpretar la primera versió de La Llista en anglès. Ara ha dirigit la versió que s'ha fet a l'Espai Lliure.
La Llista ens parla d'una dona obsessionada, però no crec que la seva obsessió sigui fer llistes. Les fa perquè no té altra vida; la seva obsessió seria —com tants— ser feliç, però ho té molt lluny. Viu en un país fred (possiblement el Canadà) i al camp, per decisió pròpia quan es va casar. Ara amb tres fills petits i l'home que cada matí marxa a treballar i no torna fins enllà del vespre maleeix la seva decissió, però tot això està força mal explicat i el perfil psicològic de la protagonista, única protagonista, i el fet que sigui un monòleg no ens permet ajuda exterior d'altres personatges que ens donin pistes sobre la dona de "la llista".
Personalment penso que l'obra no és rodona, vaja, ni s'hi acosta i que per acabar-ho d'espatllar està mal dirigida. Penso que Allegra Fulton ha malversat el talent de la Laia Marull; en alguns moments l'ha fet cridar molt, de manera embogida i també ha trufat el moviment escènic de anades i vingudes anàrquiques, de posar-se sota la taula, d'emparrar-se al damunt... que a mi no m'han aportat res.
Em sap greu però m'he avorrit. L'Espai Lliure a mitja entrada justa. Ha rebut força aplaudiments, però em dona la impressió que anaven dirigits a la seva persona, que és molt estimada, no al que s'ha vist a la funció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada