2 de març 2016

Balneari Maldà 2

BALNEARI MALDÀ 2
(al Maldà)



Segona edició del Balneari Maldà, aquesta vegada dedicat a l'educació... bé, a un tipus d'educació segons la visió dels Pirates Teatre, els responsables de la història, com en el primer, o sigui: Anna Maria Ricart, Xavi Morató i Adrià Aubert que ho escriuen a sis mans mantenint l'estil que no ha canviat gens: teatre de cabaret, funcionant per sketchs, amb música en directe (piano) i cançons; absurd, ball (sense pretensions) i, naturalment, text.
No té altra ambició que divertir i per això els intèrprets no tenen manies a l'hora de desmarxar-se i si convé, passar-se de voltes. En realitat les històries que expliquen no tenen ni solta ni volat, però a qui l'importa això? Quan apareixen tres "infants" amb cara d'avorrits, portant unes màsqueres patètiques, i amb cara i veu de fàstic et diuen "jo sóc de la classe dels conillests" l'un; "i jo dels porquets" l'altra i al final compareix la que està més emprenyada i avergonyida dient amb veu de mala llet "i jo de la de les vaques", doncs que es pot esperar? amb tota seguretat allò de
«Al rey la hacienda y la vida se ha de dar,
pero el honor es patrimonio del alma,
y el alma sólo es de Dios...»
(es nota que demà em toca Alcalde de Zalamea al Lliure), no, no és una obra clàssica del Segle d'Or Espanyol.
Aquests tipus d'espectacle estan basats en la conya, i de vegades no cal ni que sigui fina; es pot regir per aquella norma tan nostrada del "fot-li que és de Reus", i no passa res. Potser el primer cabaret estava una mica més afinat, però el públic, a jutjar per les riallades que deixava anar, s'ho ha passat de conya. Jo m'he divertit, tot i trobar-lo una mica irregular. Algunes parts com la referida al bullying escolar han estat genials.
Conclusió: que continuïn aquests balnearis, que és molt sa conyejar-se de tot el que es belluga, dolgui o no a algun polític que s'ha vist retratat, com la consellera d'educació balear i el seu famós informe "trepitja". Recordeu que els Balnearis només es fan en dilluns, un dia fantàstic perquè el primer dia de la setmana ben poc teatre es fa a Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada