26 de nov. 2016

Mambo

MAMBO
(a El Maldà)




Al escenari una parella vestida com en aquells campionats de ball televisius, ella vestit vermell, tall fins al maluc, calces vermelles a joc. Ell amb camisa i pantalons negres, tot amb lluentons. Ella elegant, ell ridícul. Sona Papa Loves Mambo i es posen a ballar. Ho fan molt bé i somriuen al públic, però es nota que hi ha mala llet.
Acabat el mambo es posen a parlar i sí, hi ha mala llet , molta, perquè ella vol el divorci i ell no; comença la sessió de retrets, que si ella no s'ocupa de la casa, que si ell no ho fa dels fills, que si no pot perquè treballa trenta hores al dia. Ell que si l'altre dia després de dutxar-se no es va poder eixugar perquè totes les tovalloles estaven brutes, ella que si només en tenen vuit i en canvi la seva germana en te dues-centes perquè el seu marit guanya molts quartos i tenen piscina... i així avança l'obra discutint sense parar fins i tot mentre estan sopant menges diferents perquè ella és vegetariana i el celíac, el que faltava pel duro.
La peça és divertida i te molts bons moments, però és irregular i es fa una mica reiterativa amb tantes reprovacions, com si hi hagués poca "xixa" i penso que per això s'ha hagut de recórrer al truc de "teatre dins el teatre". cosa que als espectadors ens ha descol·locat una miqueta, tot i que ha estat una de les parts més divertides, com ha passat amb el mambo. Sembla que de recent casat anaven a ballar el mambo o participaven en concursos, i d'aquí ve fins i tot el vestuari.
Un detall divertit. Al principi, quan acaben de ballar, ell es posa la mà per dins els pantalons ajustats i es treu un plàtan, un giny per marcar paquet. M'ha recordat una anècdota de Sir John Gielgud, el gran actor anglès shakesperià. Deia que hi ha dues classes d'actors: els de one sock i els de two socks —un mitjó o dos mitjons—, els que es posen sota les malles quan fan clàssics per suplir la manca de paquet. Ell es confessava de two socks.
Tornem a l'obra; una comèdia divertida de Oriol Tarrason (Antonietes) dirigida per ell mateix, molt ben interpretada per Annabel Castan i Dani Arrebola. El públic surt amb un somriure als llavis. No passarà a la història, però potser tampoc es pretenia res més que un divertimento amable. Suposo que els que hem sortit somrient, inconscientment hem estat contents de les nostres vides matrimonial, potser perquè no ens estem divorciant, segurament perquè a casa hi tenim més de vuit tovalloles, una bona part netes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada