25 de gen. 2018

Godless

GODLESS
(Sèrie de Scott Franck)




          Acabo de veure una mini-sèrie americana de nom Godless, un western de Scott Frank, director no massa conegut si exceptuem Shameless, el remake americà de la sèrie anglesa del mateix nom. Si fem cas a la bíblia dels cinèfils, la pàgina IMdb, la trobarem valorada amb un 8,5, però compte! les puntuacions d'aquesta pàgina les donen els lectors, no crítics professionals, cosa que no permet seguir el rastre de qui són els opinadors. Jo no hi estic gens d'acord en tan alta valoració d'aquesta obra i intentaré explicar-me.
          Un apunt per començar. Cada vegada més gent "de cine" fan incursions a les sèries. Alguna llibertat de treball els deu donar que "n'emigrin" tants. En aquest cas es tracta de Steven Soderbergh que ha actuat de productor executiu.
          Godless es pot considerar una mini sèrie, doncs només té set capítols i no sembla que hagi de continuar. Té punts molt positius, com un càsting potent amb figures importants —com Jeff Daniels, Sam Waterson, Michelle Dockery, i altres de menys populars—, una música molt bona d'un quasi desconegut Carlo Rafael Rivera, i un equip de filmació que ha sabut captar uns exteriors magnífics.  Tot perfecte, doncs?
          No. Un guió amb més forats que una regadora ha arruïnat la història i ha estat realment una llàstima, perquè als primers capítols prometia, però en una història no hi pots posar elements que semblem importants per més endavant oblidar-te'n i ni mencionar-los. Sempre dic que sense un bon guió res funciona, i estic segur que és el que passa a Godless. Per acabar-ho de rematar, el final és patètic, de western prehistòric del Tom Mix.
          Una verdadera llàstima, especialment per la pèrdua de temps, doncs a les sèries passa que si comencen bé i després es desinflen, costa molt deixar-les perquè sempre penses que podran recuperar la marxa inicial, i de vegades et donen ben bé pel sac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada