16 d’abr. 2018

Murs

MURS
(al Teatre de l'Ateneu dins la Mostra)




          Murs és un espectacle de circ, però és molt més. És un espectacle coral on hi participen persones amb diverses qualitats, des de disminuïts físics a intel·lectuals i a partir que t'adones d'aquests fets, la teva percepció canvia, la teva ment s'obre i poc a poc vas descobrint un món nou.
          La "cosa" comença amb un mur dalt l'escenari, composat per una pila de cubs de fusta i aleshores li comencen a passar  coses extraordinàries a aquest mur, s'hi obren forats , en cauen parts i una pila de disbarats més.
          Aleshores et vas adonant que una part de la troupe són persones amb problemes de discapacitat de diversos nivells, però que treballen amb entusiasme les feines que els hi han encarregat: malabars i altres arts circenses.
          Te n'oblides perquè part del acròbates van fent els seus números, damunt bicicletes de tot tipus, patins i altres enginys, però de tan en tant t'adones que un monitor o monitora controlen als "diferens", d'una forma amorosa, acariciant-los, encoratjant-los, i descobreixes una forma de tendresa que t'emociona i et fa sentir millor persona. Això que el bé que fan altres en faci sentir millor persona és ben curiós i algun dia ho haurem d'esbrinar, però ara tornem a Mur(s).
        L'obra tira endavant al estic circense, omplint l'escenari sense treva, amb moviments de tot tipus amb gent que no para mai, però els discapacitats cada vegada agafen major protagonisme fent diverses exhibicions, i fins i tot "renyant" als monitors.
          No m'estendré explicant els números de circ perquè se'n fan una pila, alguns de naïfs i altres de molt bons, però el que es important és veure el treball de grup que s'ha fet integrant persones "diferents" i amb la dignitat, respecte i amor amb que son tractades. És senzillament emocionant.
          Un Teatre de l'Ateneu d'Igualada ple ha gratificat l'esforç d'aquests artistes amb una tanda d'aplaudiments eixordadora. Mur és una coproducció de la Funcació maresme, Cronopis Espai de Circ de mataró i Camaliònica Produccions, tots comptant amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals. Ha valgut molt la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada